zaterdag, 16. september 2006 - 21:51

Windturbine op Helen Parkhurst college primeur

Almere

Het Helen Parkhurst college in Almere heeft een windturbine op het dak van de school gezet, dit is een primeur voor Flevoland. Het project is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu Flevoland en is in samenwerking met het Helen Parkhurst College, de Rabobank Almere en de gemeente Almere gerealiseerd.

Het is een geweldige samenwerking tussen gemeente, milieuorganisatie en bedrijfsleven. De Rabobank en de gemeente hebben het project financieel mogelijk gemaakt, omdat het project duurzame energie in een stedelijke omgeving zichtbaar maakt.

Het Helen Parkhurst College heeft een educatief doel met het project. De windwall (en aandacht voor duurzame energie ) maakt onderdeel uit van een aantal educatieve projecten en zal onderwerp zijn bij verschillende vakken zoals bij de Bèta vakken en milieu-educatie. Deze milieu-educatie richt zich niet alleen op leerlingen van Helen Parkhurst maar ook op leerlingen van het basisonderwijs .

De windturbine levert ongeveer 2.000 kWh per jaar op aan energie, waarmee het Helen Parkhurst per jaar ongeveer € 600,00 aan energie bespaart.
Provincie:
Tag(s):