donderdag, 28. december 2006 - 11:13

Winkelier in borst geschoten

Almere

In het centrum van Almere zijn donderdagavond twee gewapende overvallen gepleegd. De eerste was een overval op een juwelier in de Stationsstraat, de tweede op de eigenaar van een schoenenzaak in de Bottelaarspassage.

Omstreeks 17.45 uur, net voor sluitingstijd, arriveerden twee overvallers op een scooter bij de juwelier. Een van hen ging naar binnen en bedreigde een medewerkster en een beveiligingsbeambte met een vuurwapen. Een derde medewerker was achter in de winkel bezig. Beide overvallers droegen een helm. Tijdens de overval maakten ze enkele horloges buit uit de vitrine en gingen er vervolgens op de scooter vandoor.

De tweede overval vond een half uur later, 18.15 uur, later plaats in de Gezellenhof. De eigenaar van een schoenenwinkel wilde de dagopbrengst van enkele duizenden euro’s wegbrengen, toen hij onderweg naar zijn auto werd overvallen door een gewapende man. Het slachtoffer dacht dat het vuurwapen nep was, maar werd in zijn borst geschoten. Na de overval wist hij de brasserie in de Bottelaarspassage te bereiken, waarna hij per GGD-ambulance is overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Vooralsnog is zijn situatie stabiel. De verdachte is na de overval weggerend in de richting van de Klokkenluiderstraat.
Provincie:
Tag(s):