zaterdag, 5. augustus 2006 - 21:55

Winnaar Alpe d’Huez luistert afscheidsfeest Erik Dekker op

Emmen

Frank Schleck, de winnaar van de Amstel Gold Race en de etappe naar Alpe d’Huez in de Tour de France, luistert het afscheidsfeestje van Erik Dekker in Gouden Pijl in Emmen op. De Luxemburger, die rijdt voor CSC, dezelfde ploeg waar ook Karsten Kroon toebehoort, is woensdag als een van de toprenners toegevoegd aan het rennersveld. Ook Joost Posthuma en Pieter Weening van de Rabobankformatie en Bram Tankink van Quickstep, zijn gecontracteerd. Ook deze drie renners reden de laatste Tour.

Zoals bekend neemt Erik Dekker tijdens de Gouden Pijl, afscheid van het Drentse wielerpubliek. De organisatie wil van dit afscheid een groot feest maken. “Erik Dekker verdient zo’n afscheid�, zegt penningmeester Herman Sietsma van de organisatie. “Dekker heeft zich in zijn carrière altijd positief opgesteld naar zijn fans, hij zette aansprekende resultaten neer zoals drie etappezeges in één Tour de France en hij is een innemende persoonlijkheid. De in Hoogeveen geboren renner verdient daarom een groots onthaal in Emmen tijdens het enige Drentse profcriterium.� Dekker stopt na dit seizoen om ploegleider te worden bij de Rabobank.

Naast de al genoemde renners komt ook Michael Boogerd naar Emmen. In de laatste Tour reed hij de sterren van de hemel. Hij leidde kopman Dennis Mentsjov naar zijn etappezege en eindigde als veertiende in het eindklassement. Boogerd komt graag naar Emmen omdat hij hier voor het eerst werd voorgesteld aan zijn echtgenote Nerena Ruinemans, destijds Miss Nederland en rondemiss.

Ook toprenners als Marc Wauters, Niels Scheuneman, Addy Engels, Servais Knaven, Bas Giling, Rik Reinerink, Peter Schep en Matthé Pronk komen naar Emmen. Aan de koers voor professionals nemen ook de niet-profs Anne Knol en Martin Slim van WSV Emmen en Menno Horst en Marcel Nagengast van De Peddelaars deel. Anne Knol, bestuurslid van De Nieuwe Pijl, sluit zijn actieve wielercarrière na dit seizoen ook af. De profwedstrijd begint om 19.30 uur.

Het programma van de Gouden Pijl biedt daarnaast een koers voor elite/beloften amateurs en een dameskoers met onder andere Europees kampioene Marianne Vos en Suzanne de Goede, winnares van vorig jaar, in de gelederen.
Het rondomprogramma wordt opgevuld met de grote zomerkermis en muziek op vier podia.
Provincie:
Tag(s):