woensdag, 13. december 2006 - 21:53

Winnaars bekend voorronde Nationale onderwijsprijs

Assen

Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) maakte woensdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het ICO in Assen de winnaars bekend van de Drentse voorronde voor de Nationale onderwijsprijs. In de categorie primair onderwijs werden de Vrije Scholen Meppel, Assen en Emmen met hun project Olympische spelen door de jury uitgeroepen tot winnaar. In de categorie voortgezet onderwijs won het Esdal College Klazienaveen voor hun project Meervoudige intelligentie.

Anneke Haarsma prees de inzenders voor hun creativiteit en betrokkenheid. Haarsma: “Vernieuwing of innovatie begint hier in de scholen zelf, van onderop. Zeker wanneer dit met enthousiasme, creativiteit en plezier wordt gedaan is er het meeste kans op succes. En dat hebben we vandaag gezien. Het is dan ook goed dat er zoiets is als een Nationale Onderwijsprijs, die juist dit soort kleinschalige, maar voor de school heel belangrijke vernieuwingen stimuleert. En dat is belangrijk. De provincie Drenthe ondersteunt dit initiatief dan ook van harte�

Bij de Nationale onderwijsprijs gaat het om kleinschalige en innovatieve projecten die vanuit de scholen zijn bedacht om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën, die voor het basisonderwijs en die voor het voortgezet onderwijs. De beide winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee – de Bronzen Olifant - en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2007 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):