maandag, 30. oktober 2006 - 9:46

Winsum neemt nog twee defibrillatoren in gebruik

Winsum

Op woensdag 1 november a.s. neemt J. Nauta, coördinator Bedrijfshulpverlening van de gemeente Winsum, samen met de heren H. Berends en G. Houtman van de gemeente Winsum, twee defibrillatoren in ontvangst. De aanschaf van deze twee defibrillatoren past binnen de verdere professionalisering van de bedrijfshulpverlening bij de gemeente Winsum.

Het gemeentehuis zelf beschikt sinds 2004 over het apparaat. De betreffende apparaten worden in gebruik genomen in het bedrijfsverzamelgebouw De Beurs en in Sporthal Ripperdahal in Winsum, twee gemeentelijke locaties die dagelijks relatief druk worden bezocht.

De defibrillator wordt gebruikt bij een hartstilstand en is een aanvulling op de uit te voeren reanimatie en mag alleen worden gebruikt door personen die hiervoor zijn gecertificeerd. Het Bedrijfshulpverleningsteam van de gemeente heeft hiervoor onlangs een cursus gevolgd. Het team bestaat uit dertien speciaal opgeleide personen, die werkzaam zijn in het gemeentehuis, De Beurs en de Ripperdahal.
Provincie:
Tag(s):