donderdag, 16. november 2006 - 9:04

Winterland met Icebar en huis van Servatius

Maastricht

Winterland Maastricht krijgt de koudste plek van Maastricht om te verpozen. Winterland Ice Bar is de naam van een bar waar niet alleen de drankjes onder nul worden geserveerd, maar ook de temperatuur continu in negatieve cijfers wordt geschreven. Celcius wel te verstaan.

De bar heeft een oppervlakte van 40 m² en zal volledig worden opgebouwd uit blokken ijs. Interieurbouwer is Peter Meurders van Icecarving.nl uit Schimmert. Hij bouwt niet alleen de bar uit ijs, maar ook de wanden en het meubilair. Overigens worden tegen de wanden ijstaferelen getoond op een frost-proof lcd-scherm.

Sponsor van de bar is Jägermeister en u kunt erop rekenen dat deze drank hier alleen wordt geschonken als hij ijs- en ijskoud is. Ook andere alcoholhoudende drankjes zullen op temperaturen onder het vriespunt worden geschonken. Sinaasappelsap zal in thermoskannen worden verwarmd tot een temperatuur van +1 graad.

Omdat kou niet eeuwig aangenaam is voor de mens wordt uitgegaan van een verblijfsduur van de gasten van een half uur. Ze worden van te voren warm ingepakt in jassen, mutsen, shawls en handschoenen.

IJsbars vindt u ook Stockholm, Milaan, Londen en Amsterdam. Voor de bar is circa 20 ton ijs nodig.

Nieuw is het Huis van Servatius, een unieke attractie waar bezoekers in een glijvlucht kennis kunnen maken met de rijke geschiedenis van Maastricht. De prehistorie, de Romeinse tijd, de tijd van bisschopsstad en handelsstad, Maastricht als vestingstad en garnizoensstad, industriestad Maastricht en dienstenstad Maastricht komen aan bod.

Voormalig stadsarchivaris Toon Jenniskens en ere-voorzitter Jan Hoen zijn de regisseurs van dit project. Deels vindt de presentatie plaats in driedimensionale beelden, maar de meeste taferelen worden gebouwd of geleend van musea. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro. De expositie, waar de bezoekers langs "glijden" wordt mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van een aantal Maastrichtse bedrijven en instanties. Hoofdsponsor is naamgever Servatius woningstichting.

Meer informatie over Winterland vindt u op www.winterland.nl
De start is op 25 november. De afsluiting vindt plaats op 7 januari
Provincie:
Tag(s):