donderdag, 23. november 2006 - 0:28

WinterPride Festival, kerst met een roze kleurtje

Maastricht

Van 20 t/m 22 december 2006 is Maastricht niet “laank� maar breed. Door een aantal activiteiten toe te voegen aan Winterland ontstaat op 21 december een Roze Winter-Wonderdag in Maastricht.IJskoude acts, spetterende optredens en speciale winterse roze activiteiten! Daarnaast zijn er van woensdag tot en met vrijdag verschillende activiteiten rondom diversiteit.

WinterPride is een driedaagsfestival rondom diversiteit, met een speciale dag rondom homo- en biseksualiteit.

Het doel is dat verschillende groepen in de maatschappij meer begrijpen van elkaars levensstijlen. Verschillen zullen er altijd zijn, maar deze kennen en de redenen voor deze verschillen begrijpen maakt dat we de diverse maatschappij leuk gaan vinden en elkaar gaan accepteren en respecteren.

WinterPride is een festival dat probeert de verschillen duidelijk te maken en hierdoor wederzijds begrip te ontwikkelen voor de verschillen. Hoe gaan we dit doen? Een greep uit het programma: voorlezen van verschillende kerstverhalen uit verschillende culturen, een debat met verschillende groepen uit de maatschappij, vertonen van films en een inzamelingsactie. Dit combineren we met amusement: een aantrekkelijk programma op WinterWonderdag, inclusief een feest en een tweede feest als uitsmijter op de vrijdag!

Programma
Het WinterPride Festival wordt op woensdag 20 december om 20.00 uur geopend met een diversiteitsdebat in de Groote Sociëteit aan het Vrijthof. Debateer mee over integratie, acceptatie, tolerantie en discriminatie van minderheden en meerderheden. Speciaal jurylid wethouder Jacques Costongs wijst de beste debater aan.

Donderdag 21 december is WinterWonderdag
Kom schaatsen op de ijsbaan van Winterland die speciaal voor deze dag met Roze omlijst is .

Optredens op de Mainstage (Winterlandtent) deskundig gepresenteerd door Amanda Sauerkraut

Amanda Sauerkraut is een multifunctioneel artieste. Zij zingt, vertelt, entertaint, interviewt, presenteert, roept om en wat al dies meer zij. Amanda Sauerkraut is zo flexibel als een windvaan en heeft een groot improvisatievermogen. En tegelijkertijd valt zij op door haar sterke persoonlijkheid en overtuigingskracht.

The Eighties Ladies: Marlayne en Esther Hart hebben beiden al jaren een solocarrière. Samen zijn zij de 80’s Ladies en met hun geweldige stemmen, brengen zij een ode aan de zangeressen van de jaren 80, zoals Whitney Houston en Madonna. De 80's Ladies zorgen voor swingende muziek, met een vleugje sentiment en grote vreugde. Kortom: een feest der herkenning!

Jody Bernal: Door zijn succes in “Sterren Dansen op het IJs is hij populairder dan ooit! De Latin-popster is helemaal terug! Kan hij het ijs laten smelten?

De Dutch Diana Ross is entertainment van de bovenste plank. “De kloon van Diana Ross�, “Geen verschil tussen Dutch Diana Ross en de echte Miss Ross�, aldus de bekende week- en dagbladen, die de waardering voor deze artiest niet onder stoelen of banken steken.

Ziesjoem: Maastrichtse carnavalsmuziek in een kerstjasje! Deze in piratenkledij gehulde muzikanten weten iedereen van jong tot oud en van he tot ho via bi in beweging te krijgen.

In de Groote Sociëteit een optreden van Op Sterk Water Impro Comedie. Je kent de Lama’s? Nou, deze groep kan dat veel beter! Kijk en oordeel zelf! Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs en theatermakers, dat zich gespecialiseerd heeft in ImproCabaret. Op aanwijzingen van toeschouwers ontstaat een voorstelling die bestaat uit muziek en sketches, elke keer volledig nieuw en origineel. (O.a. te zien geweest op Lowlands 2006).

Dickens Christmas Charity in boekhandel Selexyz Dominicanen
Kom luisteren naar kerstverhalen: verhalen uit verschillende culturen, met diverse achtergronden en met hun eigen wendingen. Tijdens WinterPride zal in boekhandel Selexyz Dominicanen de diversiteit in (kerst)verhalen centraal staan. In een bijzondere, sfeervolle kerstsetting in Dickensstijl zullen schrijvers en sprekers hun eigen gekozen verhaal voorlezen voor het aanwezige winkelende publiek.

WinterPride vraagt aandacht voor het goede doel. In samenwerking met Stichting Zwaan Kleef Aan wordt een inzameling gehouden.

PinkFilms – Filmtheater Lumière
Tijdens WinterPride zijn in Filmtheater Lumière op donderdag 21 en vrijdag 22 december vier Pink Films te zien:

A Soap (avant-première)

Hellbent

The Chinese Botanist’s Daughters (avant-première)
Eleven Men Out

Voor aanvangstijden en filmbeschrijvingen kijk op www.winterpride.nl en www.lumiere.nl

Café Chantant in Winterland Café
Een podium voor amateur zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit vileine en prikkelende liedjes uit de wereld van het cabaret en de kleinkunst.

Koud & Proud party in La Cloche en de Celebration
De Koud & Proud party met bekende Dj’s als Dj Paul (Pink Party Maastricht), Dj Harald V (Montmartre Amsterdam) en DJ’s in Pink (Kiss Kiss Club Nijmegen) in café La Cloche (Koud Party) en café Celebration (Proud Party). Lekker koud buiten, lekker warm binnen feesten.

Vrijdag 22 december 2006

Dickens Christmas Charity in boekhandel Selexyz Dominicanen

Pink Films in filmtheater Lumière

Paul de Graaf @ Café Rosé
Een sfeervolle avond met talloze kaarsen en de liedjes van Paul de Graaf (bekend van het Nationaal Songfestival) in Café Rosé, het café van COC Limburg.

Lavelöss Special Edition – afsluiting
Het 1e WinterPride festival wordt afgesloten met een spetterende Lavelöss SE in Ipanema. Lavelöss is een maandelijks homo/lesbo/bi feest.
Provincie:
Tag(s):