woensdag, 24. mei 2006 - 8:29

'Winterswijk stopt !'

Winterswijk

Gemeente Winterswijk is genomineerd voor de Gerbera Award. Deze award wordt uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van het niet-roken. Op woensdag 31 mei, tijdens de Wereld Niet Roken dag, wordt op het ministerie van VWS bekend gemaakt of gemeente Winterswijk de Award heeft gewonnen.

De Award 2006 wordt uitgereikt aan een Nederlandse gemeente die een goed tabaksontmoedigingsbeleid voert. De gemeente Winterswijk is met haar project ‘Winterswijk stopt!’ genomineerd voor de Gerbera-Award.

Naast de gemeente Winterswijk zijn ook de gemeenten Den Bosch, Zoetermeer en Den Haag genomineerd. De Award is een initiatief van STIVORO, het Nederlands Astma Fonds, De Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Ministerie van VWS en het Partnership Stop Met Roken.

Ieder jaar kiest de Wereld Gezondheidszorg Organisatie voor een nieuw thema. In 2006 is dit ‘Tobacco: Deadly in any form or disguise’. Het doel van dit thema is dat landen zich sterk maken voor een strikt tabaksontmoedigingsbeleid en productregulatie.

In Nederland spelen op dit moment andere thema’s een grotere rol. Daarom wordt dit jaar afgeweken van dit thema en is in ons land gekozen voor het thema ‘tabaks-ontmoediging in lokaal gezondheidsbeleid’.
Provincie:
Tag(s):