maandag, 26. juni 2006 - 6:38

Witte asbest vrijgekomen bij brand in loods

Colijnsplaat

Maandagochtend rond 01.00 uur is in een loods aan de Visserijweg in Colijnsplaat brand uitgebroken. De brand is sinds 04.00 uur volledig onder controle. In de loods waren geen onveilige stoffen aanwezig; hij werd gebruikt voor de opslag van visserijbenodigdheden. Uit nader onderzoek door SGS uit ’s Gravenpolder blijkt dat bij de brand witte asbest is vrijgekomen.

Uit nader onderzoek is gebleken dat alleen het gebied van de hoek Oosthavenstraat-Oostzeedijk tot aan Wisse Kramer bevuild is met asbest. Dit gebied wordt dus schoongemaakt. De opruimwerkzaamheden zullen vermoedelijk 1 tot 2 dagen gaan duren.

De gemeente heeft bij alle inwoners van Colijnsplaat om 06.00 uur en om 8.30 uur een brief laten bezorgen met daarin meer informatie over de brand en de vrijgekomen witte asbest. Clijenborgh is apart geïnformeerd.

Rond 11.00 uur ontvangen alle inwoners een laatste brief van de gemeente met meer informatie over de opruim-werkzaamheden. De inwoners worden verder geïnformeerd via Omroep Zeeland (teletekst), de gemeentelijke website www.noord-beveland.nl en/of een vervolgbrief. De gemeente, afdeling Bouwen, wonen en milieu is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer (00113) 377 377. Wanneer mensen vragen hebben, kunnen zij daar terecht.

De verwachting is dat er geen schadelijke gevolgen zijn voor de volksgezondheid. Als mensen nog stukjes asbestcement zouden vinden, kunnen zij dit melden via telefoonnummer ( 0113 ) 377 377, Cluster Bouwen, wonen en milieu. Zij moeten de stukjes laten liggen en proberen te voorkomen dat kinderen ermee gaan spelen.

Om de opruimwerkzaamheden niet te hinderen, zijn de volgende straten afgezet:

de hoek Oosthavenstraat-Oostzeedijk tot aan Wisse Kramer. De overige blokkades zijn om 9.00 reeds opgeheven. De verwachting is dat de Oostzeedijk aan het eind van de middag ook weer vrijgegeven kan worden.

Op de locatie van de afgebrande loods zullen nog enige tijd maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat er geen asbest meer vrijkomt. Het pand zal niet gesloopt hoeven te worden; er dreigt geen gevaar voor ontzetting o.i.d..

DeltaNuts heeft uit voorzorg in de nacht van 25 op 26 juni de stroom van de naastgelegen panden aan de Visserijweg afgesloten. Naar alle waarschijnlijkheid zijn alle bedrijven voor het einde van de middag weer aangesloten.
Provincie:
Tag(s):