maandag, 20. maart 2006 - 14:40

Witwasser had 2 miljoen in dak verstopt

Amsterdam

Na de arrestatie van een 34-jarige verdachte in een grote witwaszaak, heeft de politie in Amsterdam bijna 2 miljoen euro cash aangetroffen in een woning. Op 6 maart arresteerden rechercheurs van Bureau Financieel Economische Recherche een 34-jarige Amsterdammer op verdenking van het witwassen van grote sommen geld. Tijdens de arrestatie werd bij de verdachte 30.000 euro aan contanten aangetroffen.

Zoekingen in diverse woningen en bedrijfspanden in Amsterdam leverden drie vuurwapens, munitie, honderden XTC-pillen en twee hennepplantages op. In één van de woningen vonden politiemensen 1,8 miljoen euro cash. Het geld was in bundels van 500 euro verpakt in plastic en zat verstopt tussen isolatiemateriaal van het dak. Daarnaast werden luxe auto's en dure goederen in beslag genomen.

Het onderzoek dat werd geleid door een officier van justitie van het parket Amsterdam startte ongeveer een maand geleden. Al snel bleek dat bij de witwaspraktijken van de 34-jarige Amsterdammer een belwinkel in Amsterdam-West was betrokken.

Woensdag 15 maart werd een 19 jarige medewerker van deze zaak gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van geld. Ook de belwinkel werd door rechercheurs doorzocht. De politie vermoedt dat de belwinkel deel uitmaakt van een netwerk van ondergrondse bankiers en dat de Amsterdammer gebruikmaakte van de illegale financiële dienstverlener die vanuit de belwinkel opereerde.
Provincie:
Tag(s):