woensdag, 11. oktober 2006 - 20:21

Wizz Air gaat op Polen vliegen

Eindhoven

Wizz Air, de Hongaarse low-cost maatschappij die sinds 19 september van Eindhoven naar Boedapest vliegt, voegt een tweede lijndienstbestemming vanaf Eindhoven aan het assortiment toe. Vanaf eind mei 2007 start Wizz Air drie maal per week, op dinsdag, donderdag en zaterdag met de lijndienst Eindhoven – Katowice (Polen).

Joost Meijs, directeur Commercial Services & PR van Eindhoven Airport: “In de regio Brabant/Limburg zijn inmiddels veel Poolse werknemers actief die met deze nieuwe lijndienst efficiënt tussen werk en privé kunnen reizen. Polen is zowel op zakelijk als op toeristisch gebied een groeimarkt. We zijn dan ook erg blij met deze uitbreiding naar Oost-Europa via Wizz Air, de snelst groeiende goedkope luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Een ruimere keuze in steeds meer bestemmingen levert meer passagiers, een snel groeiende economie en dus meer banen in de regio op. Wij leveren hier graag een bijdrage aan�.


Wizz Air vliegt met een jonge vloot Airbus A320-toestellen met 180 zitplaatsen. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf vijf bases in de regio: Katowice, Warschau en Gdánsk in Polen, Boedapest in Hongarije en Sofia in Bulgarije. Ook vliegt Wizz Air vanaf een aantal andere steden binnen de Europese Unie. Sinds de oprichting in mei 2004 heeft Wizz Air 3,5 miljoen passagiers vervoerd.
Provincie:
Tag(s):