woensdag, 8. februari 2006 - 16:29

WK 2006: 64 duels in een maand tijd

Het WK in Duitsland nadert met rasse schreden. In de aanloop naar het WK presenteert blikopnieuws.nl elke dag een wetenswaardigheid over het wereldkampioenschap bij de Oosterburen.

Tijdens het WK in Duitsland zullen er in een maand tijd 64 wedstrijden gespeeld worden. Deze zijn onderverdeeld in 48 poulewedstrijden, acht achtstefinales, vier kwartfinales, twee halve eindstrijden, de finale en de strijd om de derde plaats. Elk van de twaalf speelsteden voor het WK in Duitsland zijn gastheer van tenminste vijf duels, waarvan vier groepswedstrijden en één van de finales. De vier grootste onderkomens (Berlijn, Dortmund, Munchen en Stuttgart) huisvesten nog een zesde duel.

De finale van het WK in Duitsland zal worden gehouden in Berlijn. De steden Munchen en Dortmund zijn het onderkomen voor de halve finales. De wedstrijd, tussen de verliezende halve-finalisten, om de derde plaats zal plaatsvinden in Stuttgart. De openingswedstrijd zal verzorgd worden door gastland Duitsland. Die Mannschaft komt op 9 juni in Munchen uit tegen Costa RIca.

De 64 wedstrijden die tijdens het WK in Duitsland afgewerkt worden, trekken een record aantal van 3.468.230 miljoen toeschouwers. Dit aantal is net niet genoeg om het toeschouwersaantal van het WK in Amerika te overtreffen, maar de Duitsers staan op een verdienstelijke tweede plaats. In Amerika bezochten ruim 3.587.088 mensen 52 duels. In de Verenigde Staten, dat toen nog 24 WK-deelnemers telde (in Duitsland zijn dat er 32), zaten er gemiddeld 68.982 mensen per wedstrijd op de tribune. In Duitsland zijn dat er 54.191 per duel.
Categorie:
Tag(s):