woensdag, 15. februari 2006 - 11:30

WK lonkt voor Kalou

Salomon Kalou krijgt waarschijnlijk toch zijn zin. De aanvaller van Feyenoord lijkt toch in aanmerking te komen voor een versnelde naturalisatie. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie werd woensdagochtend door de Raad van State in het ongelijk gesteld.

De Raad van State oordeelde in hoger beroep dat Verdonk niet goed heeft gehandeld door het speciale naturalisatieverzoek af te wijzen. Dit kwam niet als een grote verrassing, want de rechtbank in Rotterdam kwam begin december al met een vergelijkbare uitspraak. Ditmaal is er echter geen mogelijkheid om in beroep te gaan.

De minister moet haar besluit nu herzien, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dat opnieuw negatief zal zijn. Wanneer Kalou over het felbegeerde paspoort kan beschikken, is nog niet duidelijk. Zodra Verdonk haar beslissing neemt, wordt de procedure in werking gesteld. Hiermee lijkt er een einde te komen aan de langslepende soap rondom de Ivoriaan.

"Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk er naar uit met hem te gaan werken", liet bondscoach Marco van Basten op de website van Feyenoord weten. Hij zegde de aanvaller eerder al een plek toe in de selectie van Oranje op het WK in Duitsland, mocht hij speelgerechtigd zijn.
Categorie:
Tag(s):