zaterdag, 17. juni 2006 - 11:39

WK staand en zitvolleybal van start

Roermond

Zondagmiddag is in de Jo Gerrishal het WK staand en zitvolleybal officieel geopend. In aanwezigheid van ondermeer burgemeester Henk van Beers van Roermond en staatssecretaris Clémence Ross van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zijn de deelnemende landen verwelkomd.

De heren van Canada opende bij het staand volleybal het toernooi tegen de Duitsers. In de ander zaal volgde een uurlater drie wedstrijden bij het zitvolleybal, waarbij de Nederlandse dames het opnamen tegen het team uit Brazilië.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Gehandicaptensport (SPGN), die eerder al het WK goalball (1986) en het WK tafeltennis (2002) naar de Jo Gerisshal in Roermond haalde.

Teams uit ondermeer Brazilië, Bosnië-Herzegovina, Polen, Duitsland, Iran, Irak, Rwanda en natuurlijk Nederland, zullen deelnemen in de klassen mannen en vrouwen staand volleybal en zitvolleybal. In totaal doen 26 teams mee aan het WK. Het toernooi zal worden afgesloten met de finale wedstrijden op vrijdag 23 juni. Zaterdag wordt het toernooi officieel afgesloten met de prijsuitreikingen, waarna de teams Roermond weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):