dinsdag, 31. oktober 2006 - 9:54

Wmo in West-Brabant succesvol van start!

Roosendaal

Zorgaanbieders en gemeenten in West-Brabant zijn tevreden over de manier waarop de huishoudelijke zorg met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt aangeboden. In deze regio is géén aanleiding voor de onrust onder cliënten en medewerkers van de thuiszorg die elders in Nederland wél heerst. Cliënten behouden hun vertrouwde hulp en medewerkers hun baan. Slechts 53 van de 10.000 mensen (0,5%) veranderen van zorgaanbieder.

De aanbesteding heeft ertoe geleid dat er contracten zijn gesloten met een groot aantal zorgaanbieders die nu al zorg bieden aan cliënten. Cliënten kunnen kiezen uit meer aanbieders dan nu het geval is. Wachtlijsten kunnen verdwijnen en de kosten voor de gemeenten zijn gemiddeld 7% lager.

Dit geldt voor de volgende gemeenten: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert. Deze gemeenten trekken in de regio gezamenlijk op in de voorbereiding van de Wmo.

Inwoners in West-Brabant worden op verschillende manieren geïnformeerd over de Wmo. Ruim twee maanden van tevoren is de voorlichting gestart met de verhalenserie ‘Gedeelde Smart'.
Provincie:
Tag(s):