zaterdag, 5. augustus 2006 - 10:48

WNF organiseert natuurfoto-wedstrijd voor kinderen

Zeist

Voor de zesde achtereenvolgende keer organiseert de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met het Museon de WNF-Ranger Photo Award. Alle kinderen tot en met 15 jaar die vóór 15 oktober hun mooiste, gekste of spannendste natuurfoto opsturen of e-mailen, maken kans op de officiële WNF-Ranger Photo Award 2006 en een digitale camera. De 40 beste inzendingen worden bovendien tentoongesteld in het Museon.

In 2005 ontvingen de WNF-Rangerclub en het Museon 1.200 inzendingen van veelal zeer goede kwaliteit. Ook dit jaar verwachten de organisatoren vele mooie en bijzondere natuurfoto’s. Op de foto mag een natuurlandschap staan of een wild dier, maar geen huisdier. De foto kan overal gemaakt zijn: op een doordeweekse dag in je eigen buurt of achtertuin, tijdens een weekendje weg in eigen land of op vakantie in het buitenland.

Een deskundige jury nomineert uit alle inzendingen de 40 mooiste natuurfoto’s en beslist welke jonge natuurfotograaf zich winnaar mag noemen van de WNF-Ranger Photo Award 2006. De 40 winnende en genomineerde foto’s worden van 9 december 2006 tot en met 4 maart 2007 tentoongesteld in het Museon in Den Haag. Op de openingsdag van de expositie vindt de prijsuitreiking plaatst en krijgt de winnaar de eer om samen met Lieke van Lexmond, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, de expositie te openen. Lieke van Lexmond zal ook de prijsuitreiking presenteren.


De jury bestaat dit jaar uit de 12-jarige Mark Meinema, winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2005, Willem Kolvoort, natuurfotograaf, en Pim Veth, presentator van het TV-programma Rangers!

Naast de eerste prijs (de Award en een digitale camera) zijn er nog andere prijzen te winnen, waaronder de Publieksprijs. De 40 genomineerde foto’s zullen van 6 tot 30 november op de site van de WNF-Rangerclub geplaatst worden. Bezoekers van de site kunnen stemmen op de mooiste foto. De maker van de foto met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Voor meer informatie kan je op de site kijken van het
WNF
Provincie:
Tag(s):