maandag, 6. november 2006 - 14:00

Woedende vader mishandelt skater

Nijverdal

Een 18-jarige skater uit Nijverdal deed zondag aangifte van mishandeling. De jongen was zaterdag om 14.15 uur samen met een aantal vrienden in de omgeving van het busstation in Nijverdal aan het skaten. Plotseling ontdekt een 16-jarige Nijverdalse skater dat zijn mobiele telefoon niet meer op het trottoir ligt.

Hij ziet twee kinderen op de parkeerplaats van een nabij gelegen supermarkt spelen en vraagt hen of zij wat gezien hebben. De jonge kinderen vertellen dat zij de telefoon hebben opgepakt en in de auto van hun vader hebben gelegd. Verder schelden de kinderen de skaters uit.

Op het moment dat de ouders van de jonge kinderen de supermarkt verlaten spreken de skaters hen aan. De telefoon blijkt toch niet in de auto te liggen. Een vriend van de 16-jarige komt eraan en zegt de telefoon bij zich te dragen. De jongen biedt zijn excuses aan de vader aan. Hij spreekt de vader wel aan op het gedrag (schelden) van de kinderen.

De vader ontsteekt in woede en begint de skaters weg te duwen. Vervolgens pakt hij de 18-jarige Nijverdaller om zijn nek in een wurggreep. Hij scheldt de skaters uit en laat de jongen los. Hierna stappen hij en zijn vrouw, samen met de drie kinderen in een zwarte terreinauto en rijdt weg.

De 18-jarige Nijverdaller loopt vanwege de wurggreep rode plekken in zijn nek op en is behoorlijk geschokt door het incident.
De politie roept getuigen op, die mogelijk het kenteken van de auto hebben genoteerd. Zij kunnen zich melden bij de afdeling Nijverdal van de politie Twente via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):