woensdag, 7. juni 2006 - 22:02

Woensel-Noord in de poep

Eindhoven

Deze week start in Woensel-Noord een preventieweek waarin op ludieke wijze aandacht wordt gevraagd voor het hondenpoepprobleem. De uiteindelijke bedoeling van de actie is om het gedrag van de hondenbezitter te beïnvloeden en hem of haar daarbij te wijzen op de gemeentelijke regels die er zijn rondom het hondenbezit in Eindhoven. In de drie weken na de preventieweek heeft de politie extra mankracht vrijgemaakt om in Woensel-Noord handhavend (dat wil zeggen door middel van een proces-verbaal) op te treden.

Op basis van klachten uit de Leefbaarheidsteams en van bewoners is dit gezamenlijk project opgezet door Stadsdeelteam Woensel-Noord, de politie en de Stadswacht. Met deze actie wordt uitvoering gegeven aan reeds lang vastgesteld hondenpoepbeleid. De gemeente is bezig om in verschillende stadsdelen op verschillende manieren het probleem van de hondenpoep aan te pakken.

Hondenpoep behoort al vele jaren tot een van de grote ergernissen van de Nederlander. Helaas is dat in Eindhoven niet anders. De gemeente Eindhoven heeft al enige jaren verspreid over de hele stad hondentoiletten aangelegd. De bedoeling is dat de hondenbezitter zorgt dat zijn hond de ontlasting in zo’n hondentoilet laat vallen. Een veel gehoord geluid is dat deze toiletten niet hygiënisch zouden zijn, ondanks dat de gemeente deze zeer regelmatig reinigt, of dat de hond het dichtstbijzijnde hondentoilet gewoon ‘niet haalt’. De gemeente zoekt daarom naar andere oplossingen.

De hondenbezitter is verantwoordelijk voor zijn hond. Dat betekent dat als de hond zijn ontlasting niet achterlaat in een hondentoilet, een boomput of in de bossages van een plantsoen hij moet zorgen dat de uitwerpselen onmiddellijk worden verwijderd. Zo niet, dan is de hondenbezitter strafbaar. Ook dient de hondenbezitter er van doordrongen te zijn dat nérgens in de gemeente Eindhoven de hond los mag lopen behalve op het zogenaamde hondenlosloopterrein in het Henri Dunantpark in Woensel-Noord.
Provincie:
Tag(s):