vrijdag, 31. maart 2006 - 17:43

Woning als verkooppunt van harddrugs

Enschede

De politie Twente heeft op donderdag 30 maart bij een “afvangactie� op de Wal in Enschede 16 mensen aangehouden. De actie vond plaats naar aanleiding van veelvuldige klachten van buurtbewoners over drugsoverlast. Vanuit een woning aan de Wal zou het een komen en gaan van drugsgebruikers zijn.

Tussen 14.30 en 18.00 uur wist de politie 13 klanten aante houden. Bij 6 van hen werd cocaïne en/of heroïne aangetroffen. Bij een 19 jarige klant, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd een grote hoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. Hij werd daarvoor aangehouden en in verzekering gesteld. De andere vijf andere aangehouden verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

In overleg met Justitie deed de politie een inval in de woning. Agenten troffen in de woning diverse weegschaaltjes en verpakkingsmateriaal aan. De 42 jarige hoofdbewoonster werd aangehouden. Haar wordt handel in verdovende middelen vanuit een woning. Ook zij is in verzekering gesteld. De politie heeft bij de doorzoeking van de woning geen drugs kunnen vinden.

Verder hield de politie in de woning een 38 jarige man uit Almelo en een 23 jarige Enschedeër aan. Deze twee mannen zijn vanwege de vermoedelijke handel in verdovende middelen eveneens in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):