dinsdag, 15. augustus 2006 - 23:40

Woning Corporatie gaat strijdt aan met thuistelers

Den Haag/Rotterdam

Corporatie Vestia in Den Haag Zuid-Oost neemt het convenant dat zij ondertekend heeft met politie Haaglanden en de gemeente Den Haag, m.b.t. het samen bestrijden en oprollen van wietplantages, serieus. Vestia wil hiermee duidelijk maken dat zij een wietplantage in een Vestia-woning niet tolereert en ervoor wil zorgen dat het leuk en veilig wonen is in Den Haag.

Het oprollen van een wietplantage zorgd niet alleen dat het brandgevaar wordt weggenomen, maar veroorzaakt ook nog eens voor veel commotie in een portiek of straat.

Omwonenden weten niet altijd wat er aan de hand is en zitten met vragen. Om deze reden stuurt Vestia vanaf nu standaard, na zo n oprol, de omwonenden een brief. Daarin staat
wat er gebeurd is en hoe de politie en Vestia dit nu verder oppakken. Vestia hoopt hiermee de rust in de wijk de bewaren of terug te laten keren. Een andere reden van de
brief is de mensen bewust maken dat dit soort praktijken plaatsvinden. In deze brief geven wij o.a. puntsgewijs aan hoe men een wietplantage kan herkennen.

Vestia Den Haag Zuid-Oost is een van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land.
Provincie:
Tag(s):