dinsdag, 28. maart 2006 - 13:35

Woning- en bedrijfsinbraken

Het afgelopen weekend heeft het inbrekersgilde in Kampen en Zwolle weer haar slag geslagen in woningen en bedrijven. Voornamelijk computerapparatuur behoorde tot de buit gemaakte goederen.

Bij twee naast elkaar gelegen bedrijven aan de Transportstraat in Kampen is zondagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur ingebroken. Men kon binnen komen door het verbreken van een raam. In beide bedrijven werden meerdere ruimtes doorzocht. Er is een digitale camera ontvreemd. Men wist het tweede bedrijf te bereiken doordat de beide bedrijven met elkaar in verbinding staan. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Bij een keet van een instelling aan de Boerendanserdijk in Zwolle werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er werd uit de keet computerapparatuur weggenomen.

Bij een bedrijf aan de Noordzeelaan in Zwolle werden in de nacht van zondag op maandag uit een kantoorruimte meerdere pc's weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

In een keet van een bouwbedrijf aan de Luttenbergstraat in Zwolle werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er worden geen goederen uit de keet vermist.

Bij een instelling aan de Enkstraat in Zwolle werd op maandagavond ingebroken. Een getuige had gezien dat twee jongens via een raam naar buiten waren geklommen. De jongens zaten voor de instelling op de stoep. De jongens van 18 en 17 jaar uit Zwolle werden door de gealarmeerde politie aangehouden.

Dinsdagmorgen rond 4.30 uur kreeg de politie de melding dat er een ruit was vernield bij een verzorgingstehuis aan de Rheezerweg in Hardenberg. Ter plaatse bleek er inderdaad een ruit te zijn ingegooid en een andere ruit te zijn beschadigd. In de ruimte achter de ingegooide ruit bleek een kast te zijn opengebroken. Het was op dat moment niet duidelijk of er ook iets wordt vermist.
Provincie:
Tag(s):