vrijdag, 1. september 2006 - 8:38

Woningbemiddeling loopt uit op drie arrestaties

Tilburg

De Tilburgse politie heeft donderdagmiddag de handen vol gehad aan een melding vanuit een kantoorpand aan het Korvelplein, waar leden van een Tilburgse familie ruzie hadden gekregen met een medewerker over de toewijzing van een woning. De politie hield drie verdachten aan, twee zitten er op de verdenking van openlijke geweldpleging nog vast.

woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur, een discussie tussen leden van een Tilburgse familie en een medewerkster over de toewijzing van een woning compleet uit de hand. Hierbij werd door een van de verdachten met folderrekken en plantenbakken gegooid. Ook werd een ruit vernield en werden personeelsleden en ter plaatse gekomen agenten bedreigd en bespuugd.

De agenten die als eerste ter plaatse waren, vroegen vanwege de onoverzichtelijke en dreigende situatie assistentie van collega’s aan. De politie hield uiteindelijk twee Tilburgers, broers van 22 en 25 jaar, aan ter zake openlijke geweldpleging. Zij zijn in verzekering gesteld en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun moeder, een 44-jarige Tilburgse, werd eveneens aangehouden vanwege het niet voldoen aan een bevel van de agenten. Zij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De politie onderzoekt ook het incident dat kennelijk voorafging aan de ze melding. Een van de aangehouden verdachten zou zich misdragen hebben tijdens het bezoeken van een woning die hem werd aangeboden. Hij zou in de woning zijn echtgenote en de verhuurder geslagen hebben. Hij vond kennelijk de aangeboden woning beneden de maat en werd daarop erg boos.
Provincie:
Tag(s):