woensdag, 1. februari 2006 - 16:00

Woningbrand in Brandwijk

Brandwijk

Woensdagmorgen 1 februari is rond 11.30 uur brand uitgebroken in een woning aan de Kerkweg. Op het moment dat de brand uitbrak waren een vrouw en twee kinderen in de woning aanwezig. Omwonenden en passanten hebben er voor gezorgd dat zij de woning veilig konden verlaten.

Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een uitslaande brand. Door een juiste inzet van de brandweer werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden. De brandweer van Brandwijk werd hierbij geassisteerd door de korpsen van Bleskensgraaf en Papendrecht. De woning brandde volledig uit en is onbewoonbaar geworden.

Ook de buurwoningen liepen rookschade op. De gemeente Graafstroom zal in overleg met Stichting Salvage zorg dragen voor opvang van de tien bewoners van het huis (vader, moeder en acht kinderen). Ook voor de buren is via de Stichting Salvage hulp ingeroepen voor onder andere het schoonmaken van de woningen.

De brand is begonnen aan de achterzijde van de woning. Omdat onduidelijk is wat de oorzaak van de brand is, stelt de recherche een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):