maandag, 5. juni 2006 - 9:35

Woningruiten sneuvelen in Zaltbommel

Zaltbommel

De politie heeft zondagochtend een 17-jarige aangehouden, die in de nacht van zaterdag op zondag een raam van een woning aan het Thorbeckeplein heeft vernield. De bewoner van de woning werd wakker van glasgerinkel. De man lag op de bank te slapen en zag dat glas en kandelaars die op de vensterbank stonden op hem terecht waren gekomen. De bewoner reageerde direct en rende naar buiten, waar hij een 19-jarige jongen in zijn kraag greep. Die bleek niks met het voorval te maken te hebben, maar kon wel vertellen wat hij gezien had omdat hij met een grote groep jongeren voorbij de woning fietste.

Een klein uur later kon de politie op de Steenweg de 17-jarige jongen aanhouden, die bekende de ruit ingetrapt te hebben.

De politie onderzoekt ook of er verband is met de zaak van de nacht daarvoor, waarbij er bij een woning aan Kloosterwiel een bierflesje naar binnen werd gegooid. Door deze actie werd het raam en de zonwering van de woning vernield net als het dekbed en de gordijnen. Het echtpaar waarschuwde meteen de politie.
Provincie:
Tag(s):