dinsdag, 24. oktober 2006 - 9:42

Woonbron wil compensatie huur

Rotterdam

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron gaat huurders compenseren, die meer dan 30 procent van hun inkomen aan huur kwijt zijn. De korting geldt voor zon 2000 huishoudens met een minimuminkomen, waaronder eenoudergezinnen en ouderen met alleen een AOW. Het plan van Woonbron kost de woningcorporatie een miljoen euro per jaar. Woonbron heeft 50.000 huizen en is actief in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht.

Volgens Woonbron past dit huurquotabeleid binnen de opdracht die woningcorporaties hebben, namelijk het bieden van betaalbare huisvesting. De grens van 30 procent van het inkomen is bepaald in samenspraak met bewonersorganisaties. De groepen waarom het gaat krijgen al huursubsidie, maar komen volgens Woonbron alsnog geld tekort.

De PvdA Rotterdam is blij met het initiatief van Woonbron om mensen die meer dan 30% van hun inkomen aan huur besteden korting te geven. Peter van Heemst:Rotterdam is een stad met veel armoede en dan geldt maar 1 ding, namelijk dat alle kleine beetjes helpen. Het is een mooi voorbeeld van een grote corporatie die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Dit initiatief geeft mensen een betere kans op een goede, betaalbare woning.
De PvdA vindt het een initiatief dat zeker navolging verdient.
Provincie:
Tag(s):