dinsdag, 11. juli 2006 - 21:48

Woonhuis en schuur ten prooi aan vlammen

Noordbroek

In het Groningse Noordbroek zijn dinsdagmiddag een schuur en een woonhuis volledig in vlammen opgegaan. Rond 13.15 uur kwamen er meerdere meldingen binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen dat de schuur van een boerderij aan de Pastorieweg in brand stond. Vanwege de omvang van de brand werd door de brandweer bij het aanrijden reeds opgeschaald naar middelbrand. De schuur was toen al aan de vuurzee ten prooi gevallen. Kort daarna ging ook het woonhuis in vlammen op.

De schuur stond vol met strobalen die de eigenaar met een shovel bezig was uit te rijden. Hij werd even weggeroepen om een aantal dieren weer achter het hek te zetten, toen hij de schuur in brand zag staan.

De brandweerkorpsen van Zuidbroek en Scheemda konden vanwege de hoge vuurbelasting slechts 'defensief bestrijden'. Dat wil zeggen dat zij het pand gecontroleerd hebben laten uitbranden.

De nablussing nam nog enkele uren in beslag omdat de strobalen volledig moesten uitbranden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De Technische Recherche van de politie zal onderzoek doen naar de juiste oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):