donderdag, 14. september 2006 - 11:58

World Harmony Run in Sneek

Sneek

Op zaterdag 16 september doet de World Harmony Runs de gemeente Sneek aan. De lopers zullen om 13.30 uur arriveren bij de steiger naast het Houkeslootaquaduct.Zij worden daar ontvangen door Scoutinggroep Greate Pier en wethouder Tom Metz.

De World Harmony Run is een internationale estafetteloop door meer dan 80 landen, waarbij een team van hardlopers een brandende fakkel van hand tot hand en van land tot land draagt met het doel om vriendschap en wederzijds begrip te stimuleren tussen mensen, landen en volken.

Onderweg worden duizenden mensen, onder wie veel kinderen, betrokken bij de World Harmony Run. De lopers bezoeken scholen, gemeentehuizen, atletiekverenigingen, regerings- en clubgebouwen en zoveel mogelijk groepen uit alle delen van de samenleving.

De WHR is in Europa op 2 maart van start gegaan in Lissabon. De lopers dragen de fakkel rennend door alle landen van Europa en zullen in oktober finishen in Londen. Ze hebben dan een afstand van meer dan 24.000 kilometer afgelegd door 48 landen. De World Harmony Run komt van 12 tot en met 18 september 2006 door Nederland De WHR wordt ook georganiseerd in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika.
Provincie:
Tag(s):