donderdag, 19. januari 2006 - 11:22

Woudenberg biedt uitkeringsgerechtigden collectieve zorgverzekering aan

Woudenberg

De gemeente Woudenberg biedt al haar uitkeringsgerechtigden de gelegenheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering. De gemeente Woudenberg heeft daarvoor een contract gesloten met Agis Zorgverzekeringen. Met het contract worden de collectieve basisverzekering ‘Basispolis Basic’ en het aanvullende pakket ‘AV Optimaal Basis’ geregeld.

De gemeente heeft ervoor gekozen om een zorgverzekeringspakket aan te bieden, dat identiek is aan de ziekenfondswet: de Agis Basispolis Basic. Een aantal belangrijke kenmerken is de vrije keuze van huisarts en andere zorgverleners, toegang tot alle ziekenhuizen in Nederland, medische acceptatie voor iedereen en een scherpe premie.

De basisverzekering kan worden uitgebreid met een aanvullende verzekering. De verzekering biedt bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor tandartskosten, brillen en orthodontie (beugels) en een volledige vergoeding van de eigen bijdrage voor thuiszorg.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, heeft de gemeente besloten een deel van de kosten van de AV optimaal Basis voor haar rekening te nemen. Overigens is in het contract geregeld, dat de gemeente de premie van basis- en eventueel aanvullende verzekering automatisch inhoudt op de uitkering. Wie dit niet wil, kan niet deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering.

Alle uitkeringsgerechtigden van de gemeente die hiervoor in aanmerking komen, hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad over dit aanbod. Zij kunnen tot en met donderdag 26 januari 2006 reageren.
Provincie:
Tag(s):