dinsdag, 11. april 2006 - 10:04

Woudenberg wint opnieuw de Gouden Glasbak 2005

Woudenberg

De gemeente Woudenberg heeft opnieuw de Gouden Glasbak gewonnen. Net als in 2003 hebben de inwoners van Woudenberg in 2004 het meeste glas, gerekend per huishouden, ingezameld. Op 11 oktober 2006 wordt de Gouden Glasbak officieel uitgereikt.

De gemeente Woudenberg heeft in 2004 44,8 kilo glas per inwoner ingezameld. Daarmee verslaat de gemeente Woudenberg opnieuw andere gemeenten in de eigen stedelijkheidscategorie én zamelde Woudenberg in 2004 het meeste verpakkingsglas in per inwoner van alle gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van SenterNovem, dat onder meer zorgt voor monitoring en evaluatie van het afvalbeheer. De doelstellingen zijn voor gemeenten als Woudenberg vastgesteld op 23 kilo per inwoner per jaar. Woudenberg zamelde dus, per huishouden, tweemaal zoveel in.

De gemeente Woudenberg ontvangt, naast de Gouden Glasbak, een geldbedrag van € 2.500,-, dat de gemeente moet besteden aan de verbetering van de kwaliteit van het ingezamelde glas. Een goede kwaliteit is immers essentieel voor het hergebruik van het glas
Provincie:
Tag(s):