woensdag, 27. december 2006 - 14:26

Wurgpoging met autogordel

Amsterdam

Dinsdagmiddag 26 december arresteerden agenten op het Kadijksplein een 43-jarige geweldpleger die kort daarvoor op de Prins Hendrikkade een automobilist had getracht te verwurgen met zijn eigen autogordel. De verdachte werd ingerekend en ingesloten. Het slachtoffer werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Even na 17.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in een auto op de Prins Hendrikkade ter hoogte van de Nieuwe Vaart. Meerdere mensen waren getuige geweest van de vechtpartij, waarbij een negroïde man trachtte een automobilist met zijn autogordel te verwurgen. Gealarmeerde agenten en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse.

Op aangeven van getuigen kon de geweldpleger worden achterhaald, waarna hij werd ingerekend. De betrokkenen kenden elkaar en zaten bij elkaar in de auto toen de ruzie ontstond. Waarschijnlijk heeft een slechte trip of onenigheid over drugs de verdachte tot razernij gedreven waarna hij zijn agressie op de bestuurder van de auto richtte. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):