woensdag, 2. augustus 2006 - 23:24

Wurz racet in 2007 bij Williams

Het team van Williams heeft zojuist bekend gemaakt dat Alexander Wurz en Nico Rosberg volgend jaar voor het team de races zullen rijden. Dat betekent automatisch dat Mark Webber op zoek moet naar een andere werkgever. Voor Wurz betekent het dat hij na zes seizoenen testcoureur eindelijk weer eens vaste racecoureur bij een team wordt.

De Oostenrijker mocht vorig jaar nog wel een keer invallen voor Juan Pablo Montoya, maar dat was niet zijn vaste taakomschrijving. Hij is dan ook dolgelukkig volgend jaar ook op zondag aan de bak te mogen. "Ik wil altijd racen, en ik ben dan ook ongelofelijk blij dat ik deze kans krijg van Williams."

Wurz is bezig met zijn eerste jaar als testcoureur bij Williams, na vijf jaar getest te hebben bij McLaren. "Ik ken alle mensen van het team nu wel, want ik kom ook in actie bij de Grand Prix-weekenden. Maar als racecoureur heb je toch meer verantwoordelijkheden. Ik kijk er niet tegen op, ik kijk er juist naar uit."

Aan de zijde van de ervaren Oostenrijker zal de jonge Duitser Nico Rosberg volgend jaar ook bij Williams rijden. De zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg zou in de belangstelling gestaan hebben van McLaren, maar kiest voor een langer verblijf bij Williams.

Dit betekent dat Mark Webber voor volgend jaar nog zonder racestoeltje zit. De optie die de Australiër had om langer bij Williams te blijven werd niet gelicht. Renault en McLaren zouden wel geïnteresseerd zijn in de diensten van de 29-jarige coureur.

Teambaas Frank Williams legt zijn keuzes uit: "Alex is een geweldige coureur. Hij is één van de weinige coureurs die ik een gevecht met Michael Schumacher heb zien winnen. Ook het behouden van het talent van Rosberg is belangrijk. Ik denk dat hij alleen nog maar beter wordt.

Hoe fijn ik het rijdersduo voor volgend jaar ook vind, ik wil toch Mark Webber bedanken voor wat hij in twee jaar voor ons gedaan heeft. Ik weet zeker dat hij de rest van het seizoen nog gewoon zijn best voor ons zal doen en ik wens hem het beste toe voor de toekomst", aldus 64-jarige teambaas.

Wurz reed in 1997 zijn eerste Grand Prix, voor het team van Benetton. Vier jaar reed hij voor dat team, voordat hij naar het team van McLaren trok om te testen. De 32-jarige Oostenrijker reed in zijn carrière tot nu toe 53 Grands Prix en scoorde daarin 32 punten.
Categorie:
Tag(s):