donderdag, 25. mei 2006 - 15:55

Wurz snelste na eerste dag

De tweede vrije training in Monaco werd lange tijd gedomineerd door Anthony Davidson. De testcoureur van Honda wist in het eerste halfuur een knappe tijd neer te zetten om vervolgens met de bandenstapels kennis te maken. Alleen Alexander Wurz wist een paar minuten voor het einde van de training nog onder zijn tijd te duiken.

BMW Sauber testcoureur Robert Kubica reed vanmiddag als eerste de pits uit. Hij ging echter gelijk weer naar binnen, zodat Mondini de eerste tijd neer kon zetten. Doornbos dook er echter gelijk onderdoor. Ook Albers ging al in de eerste minuten de baan op. Davidson zette de eerste echte snelle tijd neer met 1:18.123.

Na een kwartier wordt plots de rode vlag gezwaaid. Op het circuit ligt een verkeerspaaltje dat opgeruimd moet worden. Na enkele minuten wordt de baan weer vrijgegeven. Fernando Alonso zet daarop in zijn eerste volledige ronde de snelste tijd neer. Lang kan de Spanjaard daar niet van genieten, Davidson pakt de leiding weer over door in alle sectoren de snelste tijd te noteren. Hij komt uit op een tijd van 1:16.075. De Engelsman wil echter teveel en raakt in St. Devote de muur en verliest daarbij zijn linkervoorwiel. Zijn training zit er op.

De baan is nog maar net vrijgegeven na het opruimen van de wagen van Davidson of de volgende rode vlag wordt alweer gezwaaid. Deze keer is Robert Kubica de schuldige. Of eigenlijk zijn tractie controle, want die laat hem in de steek in Rascasse. De Pool spint en beschadigt de achterwielophanging. Ook Kubica kan daarna gaan douchen en een bezoekje brengen aan het casino.

Kimi Raikkonen komt na een half uur eindelijk de baan op. Het lijkt er op dat de monteurs het probleem met de kabels verholpen hebben. De Fin laat zien dat zijn motivatie niet onder de problemen geleden heeft, hij nestelt zich direct in de top drie. De enige coureur die halverwege nog geen tijd heeft neergezet is Mark Webber. De Australiër reed slechts vijf rondjes van pits naar pits.

Met nog twintig minuten te gaan rijdt Robert Doornbos zich naar een keurige tweede tijd toe. Hij moet alleen Davidson voor zich dulden. Achter hem bevinden zich Wurz, Alonso en Raikkonen. Albers komt vooralsnog niet verder dan een twintigste plaats.

Met nog vijf minuten te gaan is het spitsuur in de straten van Monaco. Iedereen wil nog even een snelle ronde neerzetten. Een voorproefje op de eerste kwalificatiesessie van zaterdag. Kort voor tijd duikt er eindelijk iemand onder de tijd van Davidson, die ruim een half uur bovenaan heeft gestaan. De gelukkige is Alexander Wurz in zijn Williams.

De Oostenrijker, vanochtend slechts zevende, schrijft op deze manier weer een vrije training op zijn naam. Tweede wordt Davidson, voor Montoya, Alonso en Doornbos. De Nederlander is met 35 ronden de meest productieve coureur van de middag. Albers moet het doen met een 24e tijd. Daarmee is hij bijna een seconde langzamer dan teamgenoot Tiago Monteiro, die knap twaalfde wordt. De grootste tegenvaller is echter Michael Schumacher, die op een van zijn favoriete circuits slechts een vijftiende tijd noteert.
Categorie:
Tag(s):