donderdag, 30. maart 2006 - 12:25

Zaak Holloway in Opsporing Verzocht

Driebergen

Het Openbaar Ministerie Aruba en het Korps Politie Aruba zetten AVRO’s Opsporing Verzocht in om het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway een impuls te geven. De uitzending op 11 april a.s. komt in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten en de Politie Utrecht tot stand.

Via het televisieprogramma wordt de hulp van kijkers gevraagd om verder te komen in het onderzoek. In het programma wordt een reconstructie getoond van de nacht waarop Natalee Holloway is verdwenen en de dagen daarvoor. Stap voor stap worden de plaatsen waar zij mogelijk gezien kan zijn in beeld gebracht. Mensen die ten tijde van de verdwijning en de dagen erna op het eiland waren én op enige wijze kennis hebben over haar verdwijning, wordt gevraagd om met informatie naar voren te komen. De uitzending vindt zowel in Aruba als in Nederland op dinsdag 11 april 2006 plaats.


Het onderzoeksteam heeft de verwachting dat er personen zijn die belangrijke informatie hebben over de zaak, maar nooit eerder met hun informatie naar voren zijn gekomen. Tipgevers kunnen desgewenst anoniem via telefoon (tegen lokale tarieven) of internet hun informatie kwijt in Nederland en kunnen in het Nederlands, Papiamento en Engels te woord worden gestaan. Slechts één cruciale tip is nodig om het onderzoek een impuls te geven.
Provincie:
Tag(s):