vrijdag, 18. augustus 2006 - 10:49

Zakelijk geschil leidt tot diefstal zeiljacht

Lemmer

De politie heeft het zeiljacht, dat woensdag vanaf een ligplaats aan ’t Wijd werd weggenomen, donderdagmiddag in Hindeloopen aangetroffen. De Bavaria 350 ter waarde van E 60.000,-- stond op bokken. Het was onduidelijk wat de bedoeling hiervan was.

De dader van de diefstal, een 50-jarige inwoner uit Keulen kon, mede aan de hand van getuigenverklaringen, worden getraceerd. Zijn personenauto is via het buurtonderzoek achterhaald en in beslag genomen. Hij had de auto in de omgeving van ’t Wijd geparkeerd en was met de boot vertrokken.

De man meldde zich donderdagmiddag bij het politiebureau van Lemmer om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. De man is hierop uitgenodigd voor een gesprek over het wegnemen van het zeiljacht. Een zakelijk geschil, tussen de eigenaar van het jacht en de Duitser, was de aanleiding voor de diefstal.

De boot is door de politie in beslag genomen. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bekeken of deze zaak strafrechtelijke danwel civielrechtelijke wordt aangepakt.
Provincie:
Tag(s):