vrijdag, 21. april 2006 - 18:24

Zaterdag 22 april gratis met de bus

Hengelo

Op vrijdag 21 april zijn drie nieuwe busroutes in Hengelo officieel geopend. Om dat te vieren mag iedereen op zaterdag 22 april in heel Hengelo gratis met de bus.

Snelle busbanen
De drie nieuwe busroutes lopen van het centrum naar de wijken Slangenbeek en de Hasseler Es en naar Bedrijventerrein Westermaat. Voor deze busroutes zijn speciale busbanen aangelegd, zodat de bussen de passagiers snel en zonder oponthoud naar de plaats van bestemming brengen. Deze doorgaande routes worden ‘doorstroomassen’ genoemd. De gemeente Hengelo heeft gezorgd voor de route van de busbanen, de verkeerslichten en de haltes. Twents regelt het vervoer.
Twents is een merknaam van Connexxion en verzorgt in Twente het busvervoer. Dat gebeurt met splinternieuwe rode lagevloer-bussen met een ‘lage’ instap. Een deel van de busbanen is al in gebruik.
Tijdens de open dag op zaterdag 22 april kan iedereen gratis met deze nieuwe busroutes kennismaken.

Gratis en voor niets
Op zaterdag 22 april rijden op de nieuwe busroutes (de lijnen 11,13 en 51 tot Westermaat Campus) extra bussen tussen 10.00 en 17.30 uur. In die tijd rijdt elk kwartier een bus. Iedereen kan instappen! Passagiers ontvangen van de gemeente Hengelo en Twents een verrassingspakket.
Provincie:
Tag(s):