zondag, 13. augustus 2006 - 13:34

Zaterdag met veel geweld

Zwolle

Zaterdagavond heeft de politie van Zwolle haar handen vol gehad aan het beslechten van ruzies en vechtpartijen. Twee mannen mishandelden een vrouw, na onenigheid over de opvoeding van de kinderen. Verder vielen over en weer klappen in het uitgaansleven van Zwolle. Diverse jongeren gingen daarbij met elkaar op de vuist.

Zaterdagvond werden twee mannen van 29 en 40 jaar uit Zwolle aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige vrouw op de Vechtstraat. De 40 jarige zou daarbij in het bezit van zijn geweest van een mes. Dit bleek later een schroevendraaier te zijn. Hij zou de vrouw met het ‘mes’ achterna hebben gezeten. De vrouw werd door de jongste man meerdere keren in gezicht gestompt en geschopt. Zij zag kans er vandoor te gaan. De 29-jarige heeft een relatie gehad met het slachtoffer en ‘sprak haar aan’ op de opvoeding van de kinderen. Beide mannen zijn ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 21-jarige Zwollenaar deed zaterdagnacht aangifte van mishandeling, op de Provincieroute, door iemand uit een groep van zes personen die hem met een stok op zijn hoofd had geslagen. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan een bloedende hoofdwond laten behandelen. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld.

Later in de nacht deed een 21-jarige Zwollenaar aangifte van mishandeling op de Jufferenwal. Hij zou door twee onbekende mannen, die ‘door het lint’ zouden zijn gegaan, zijn mishandeld. Het slachtoffer was zonder aanleiding in zijn gezicht gestompt. Naar de mannen is nog gezocht, echter zonder resultaat. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Op de Van de Diezerpoortenplas raakten zaterdagavond twee groepen jongeren met elkaar slaags. De politie was snel ter plaatse en trof verschillende gewonde mannen aan. Zij wensten geen aangifte te doen. Er is nog gezocht naar een andere groep die iets met de vechtpartij te maken had, echter zonder resultaat.
Provincie:
Tag(s):