vrijdag, 10. maart 2006 - 6:29

Zaterdagavond de topper Ajax - PSV

Niet zondag maar zaterdagavond om 19.30 staat de klassieker Ajax-PSV op het programma. Waar Ajax strijdt om een plaats in de play offs, koerst PSV regelrecht af op de prolongatie van de titel. De formatie van Guus Hiddink ligt nog altijd zeven punten voor op nummer twee Feyenoord en is dit seizoen ‘de te kloppen ploeg’.

De Eindhovenaren zullen het echter alles behalve makkelijk krijgen in Amsterdam komend weekend. De ploeg uit de ArenA draait de laatste weken weer als ‘vanouds’ en lijkt met Klaas-Jan Huntelaar de ‘verlosser’ binnen te hebben gehaald. De nuchtere Gelderlander wist, sinds zijn transfer in de winterstop van Heerenveen naar Ajax, al tien keer het net te vinden in negen competitieduels. Daarbij zal de spits tegen de club uit de Lichtstad juist extra gemotiveerd zijn. Een aantal jaren geleden werd ‘The Hunt’ namelijk weggestuurd uit Eindhoven, omdat hij tekort zou komen voor de top.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Brabant. Toen ging de koploper er met een 1-0 overwinning vandoor. De Belg Timmy Simons besliste al na tien minuten het duel uit een strafschop. Zal Ajax in staat zijn om de goed geoliede machine van PSV tot stilstand te brengen? Het laatste verlies van PSV in de competitie dateert alweer uit december 2005. Feyenoord was toen in eigen huis met 1-0 te sterk voor de club uit het Philips Stadion. Voor de competitie zou het in ieder geval goed zijn wanneer Ajax zou weten te winnen. De titelstrijd lijkt (bij winst van Feyenoord op RKC) dan nog niet beslist.
Categorie:
Tag(s):