zaterdag, 26. augustus 2006 - 9:13

Zaterdagmiddag al 200.000 bezoekers Uitmarkt

Amsterdam

Vrijdagavond is de Amsterdamse Uitmarkt van start gegaan. Na een hele dag regen bleef het nu droog en dat was aan de bezoekers aantallen te merken. Het Uitbureau verwacht dat zo’n 500.000 bezoekers naar de jaarlijks aftrap van het culturele seizoen komen. Caprice, de Soulstem van Nederland, was vrijdagavond de slotact op het Bankgiroloterij Podium bij de Stopera. Ruim 300 bezoekers hoorden hoe hij een mix van R&B, Soul en gevoelige ballads ten gehore bracht.

Om 20.30 uur opende cabaretier Dolf Jansen het ‘Uitseizoen’. Met een spetterend optreden van The New Cool Collective, Jules Deelder, Willeke Alberti en The Opposites was het podium meteen een ware publiekstrekker.

Dit jaar si de Uitmarkt groter dan ooit, met zeven buiten podia en twintig zalen waarin gespeelt wordt. Zaterdag stonden er lange rijen voor de diverse zalen en was het druk bij de podia. Alle voorstellingen zaten vol. Volgens de organisatie zijn er al meer dan 200.000 bezoekers op de Uitmarkt afgekomen. De Uitmarkt duurt nog tot zondag.
Provincie:
Tag(s):