donderdag, 13. juli 2006 - 12:46

Zeeland in beeld

Regionaal

De Stichting Promotie en Marketing Zeeland Delta ontvangt in juli en augustus 2006 verschillende televisieploegen uit binnen- en buitenland. Zaterdag 15 juli, zondag 16 juli en maandag 17 juli worden er op Schouwen-Duiveland opnames gemaakt voor het RTL 4 programma ‘Bestemming Nederland’.

Het presentatietrio Stella Gommans, Eric Bouwman, Mariska van Kolck zullen aankomend weekend alle mooie en leuke plekjes van Schouwen-Duiveland bezoeken. Een tocht door de Boswachterij en plan Tureluur, varen op en duiken in het Grevelingenmeer, een balletje slaan op de Golfbaan in Bruinisse, een stadswandeling in Zierikzee en een bezoekje aan het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk; de kijker zal een zeer gevarieerd Schouwen-Duiveland te zien krijgen in de uitzending van zaterdag 16 september.

Ook het Belgische programma ‘Op Zwier’ van de regionale zender AVS komt zaterdag 15 juli filmen in de gemeente Borsele. Op 2, 3 en 5 augustus filmen ze de rest van Zeeland. De Stichting Promotie en Marketing Zeeland Delta heeft samen met de gemeenten Borsele, Middelburg, Terneuzen en de VVV Schouwen-Duiveland vier afleveringen ingekocht die in augustus op zaterdag op de Belgische zender te zien zijn.

Vorige week zijn de mooiste beelden van Zeeland opgenomen door een cameraploeg van Nederland 3. ‘Zomerzin’ laat een duurzaam toeristisch Zeeland zien vanuit verschillende oogpunten. Het nieuwe reisprogramma met Bas Westerweel als presentator, wordt op woensdag 9 augustus om 20.30 uur uitgezonden.

Ook de Duitse zenders tonen interesse in Zeeland. Tijdens de WK-uitzendingen is er een cameraploeg van ARD geweest om de WK-sfeer in Domburg te proeven. Tevens wordt aanstaande vrijdag 14 juli een eerder opgenomen Zeeland film getoond op de ARD van 12.15 tot 13.00 uur.

De Stichting Promotie en Marketing Zeeland Delta (SPMZD) heeft bovenstaande activiteiten mogelijk gemaakt. SPMZD is een samenwerkingsverband van de vier VVV’s in Zeeland en zorgt onder andere voor de promotie van het toeristisch product Zeeland.
Provincie:
Tag(s):