donderdag, 23. november 2006 - 11:47

Zeeland tegen klimaatverandering

Middelburg

Op dinsdag 28 november organiseren Milieudefensie en de Zeeuwse Milieufederatie een Klimaatcafé in café 't
Schuttershof in Middelburg. Met scherpe debatten over
klimaatverandering, een klimaatcolumn van stadsdichter Jan J.B. Kuipers en live muziek van Pjottr. Het Klimaatcafé in Middelburg is onderdeel van de eerste Zeeuwse Klimaatdag.

De presentatie van het Klimaatcafé in Middelburg is in handen van Anke Tanihatu van Omroep Zeeland. Het eerst debat zal gaan over de rol die grote Nederlandse banken kunnen spelen in het stoppen van klimaatverandering. Moeten zij meer investeren in wind- en zonne-energie en hoe kunnen ze energiebesparing bij hun klanten en in hun eigen
kantoren aanpakken?

In het tweede debat staat de vraag centraal of Zeeland de eerste klimaatneutrale provincie kan worden en wat je zelf kunt doen om energie (en daarmee geld) te besparen.

Café 't Schuttershof, Schuttershofstraat 1, 4331 NZ, Middelburg. Dinsdag 28 november, zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Toegang: Gratis.

Het Klimaatcafé in Middelburg maakt deel uit van een serie van vijf klimaatcafés die tot eind december door het hele land wordt georganiseerd. Met scherpe debatten, live muziek, cabaret en een klimaatquiz. Dit jaar staat de rol van Nederlandse banken centraal.

Milieudefensie vraagt aan de banken om nu te kiezen voor duurzaam en niet langer te investeren in klimaatverandering.
Provincie:
Tag(s):