zaterdag, 28. januari 2006 - 9:37

Zeer grote brand verwoest winkelcentrum

Krommenie

Zaterdagochtend is er een zeer grote brand uitgebroken in een winkelcentrum aan de Heiligeweg in Krommenie. De brand is ontstaan in een Blokker-filiaal en is overgeslagen naar de 10 omliggende winkelpanden. De bovenliggende 13 woningen zijn daarbij ontruimd. De brandweer was met groot materieel aanwezig om het vuur te bedwingen.

De brand werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur waarbij het vuur snel om zich heen greep. Naast het Blokker filiaal bestaat de winkelgallerij uit nog negen andere winkels, waaronder een Zeeman en een reisbureau.

In de woningen boven de winkels waren ten tijde van de brand 23 personen aanwezig. Zij zijn geëvacueerd en elders opgevangen. Zeven van de tien winkels op de gallerij zijn volledig door de brand verwoest. De overige drie hebben zware schade opgelopen. De brandweer heeft in de loop van zaterdag de muren tussen de winkels gesloopt om zo de brand beter te kunnen blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, de brandweer sluit brandstichting niet uit.
Provincie:
Tag(s):