donderdag, 24. augustus 2006 - 21:44

Zeer jeugdige grafschenners

Ossendrecht

Dinsdagmiddag en –avond heeft een aantal zeer jeugdige Ossendrechtenaren zich op de begraafplaats aan het Eikelhof schuldig gemaakt aan vernielingen. Een getuige meldde bij de politie dat hij had gezien dat een aantal jongens wegliepen. De politie heeft hierop direct een onderzoek ingesteld en een 10- en 11-jarige jongen aangehouden voor grafschennis.

Uit onderzoek blijkt dat in totaal 21 graven zijn vernield en/of beschadigd. Het onderzoek is woensdagmiddag voortgezet waarbij nog twee jongens in de leeftijd van 10 en 11 jaar uit Ossendrecht zijn aangehouden en gehoord. Zij hebben allen bekend betrokken te zijn geweest bij de vernielingen.

De gemeente Woensdrecht heeft woensdag aangifte gedaan van vernieling en grafschennis. Zij stellen een onderzoek in naar de nabestaanden van de overledenen van de vernielde grafzerken. Door de politie wordt geprobeerd om in de schade te bemiddelen. Aangezien de verdachten de strafrechtelijke leeftijd nog niet hebben bereikt kan er geen vervolging plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):