zondag, 12. februari 2006 - 13:26

Zeer jeugdige inbrekers betrapt

Groningen

Zaterdagavond heeft de politie drie jeugdige inbrekers uit Groningen (12, 13, en 14 jaar) aangehouden. Er werd bij de politie een inbraak gemeld in diverse kamers van een studentenflat aan de Kornoeljestraat, waarbij drie kinderen overlopen waren. Eén van hen werd vastgehouden door de bewoners; de andere twee wisten te ontkomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een 12-jarige jongen.

Hij werd ingerekend en uit zijn fouillering kwamen twee mobiele telefoons, twee MP3-spelers, een USB-stick, een horloge, een calculator en wat klein geld tevoorschijn. De andere twee inbrekers bleken een 14-jarige meisje en een 13-jarige jongen te zijn. Het meisje meldde zich later bij het politiebureau aan de Rademarkt en werd ingerekend.

De andere jongen (14) werd bij zijn ouderlijke woning aan de Couperusstraat ingerekend. Een laptop van een van de bewoners werd buiten teruggevonden. Ook een 24-jarige vrouw uit Groningen belde met de politie. Zij had drie kinderen bij haar op de gang in haar woning aan de Esdoornlaan gezien. Nadat de kinderen waren vertrokken miste ze haar mobiele telefoon. De kinderen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):