maandag, 2. oktober 2006 - 8:10

Zeer jonge laboranten op de TU/e

Eindhoven

Als echte chemisch analisten in een labjas en veiligheidsbril maken kinderen allerlei drogisterijartikelen in een heus laboratorium van de Technische Universiteit Eindhoven, die vandaag een succesvolle publieksdag heeft gehouden. Dure termen als nanotechnologie en moleculaire machientjes doen de kinderen niet zo veel. Hun ouders daar in tegen wel. Zij lieten zich verbazen over de mogelijkheden met waterstof als brandstof en vergaapten zich aan milieutechnische oplossingen.

Alle activiteiten waren bestemd voor de hele familie maar het mocht toch duidelijk zijn dat de toekomstige studentjes zich het best konden vermaken. Want naast de eerste lessen scheikunde konden ze zich prima vermaken met allerlei robots en wiskundige spelletjes, al dan niet op de computer. Ze leerden hoe hun lichaam in elkaar zit met speciale experimentjes waarmee je eventjes je evenwicht verliest. Voor de stoere studiebolletjes was er een zogenaamde adventure zone, waar men met een supergeleider van de grond werd getild en bliksem werd opgewekt.

De Technische Universiteit Eindhoven bestaat dit jaar 50 jaar en heeft in dat kader veel activiteiten door het jaar heen. De jaarlijkse publieksdag werd dan ook met het jubileum samengevoegd tot een geslaagde dag voor jong en oud.
Provincie:
Tag(s):