donderdag, 20. april 2006 - 9:07

Zeeuws muziekfestival gaat door

Middelburg

Het Zeeuwse muziekfestival 'Zing Zeeuws!' op 25 november gaat door. De Provincie Zeeland steunt het initiatief en heeft een financiële bijdrage van 4.500 euro toegezegd. Op het festival beoordeelt een jury de inzendingen voor de wedstrijd, die in februari is uitgezet door Stichting De Zeeuwse Taele en tot doel heeft de Zeeuwstalige (pop-) muziek vooral bij jongeren te bevorderen.

De wedstrijd kent twee categorieën: liedteksten en zelf uitgevoerde liederen.

Enkele bandjes die zelf een eigen nummer in het Zeeuws willen uitvoeren, hebben zich al aangemeld. Ook andere artiesten kunnen zich voor deze categorie nog inschrijven tot 1 september. Tekstdichters kunnen ook liedteksten inzenden. Deze worden op het festival uitgevoerd door bekende Zeeuwse artiesten. De inschrijving voor deze rubriek eindigt op 1 mei. Ook in deze categorie zijn uiteraard al enkele teksten binnen.

In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen: een hoofdprijs van 400 euro, en geldbedragen van 300 en 200 euro. Nadere informatie is te vinden op de website van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ): www.scez.nl Meer inlichtingen zijn te krijgen via dialectmuziek@zeelandnet.nl Inzendingen kunnen naar datzelfde mailadres, of naar de SCEZ: Dialect en Muziek, postbus 49, 4330 AA Middelburg
Provincie:
Tag(s):