vrijdag, 27. januari 2006 - 13:38

Zelf games ontwerpen en bouwen blijkt populair

Enkhuizen

De wedstrijd Make-a-Game, waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf een educatieve game bouwen, heeft een groot aantal inschrijvingen opgeleverd. Ruim 900 leerlingen en coaches hebben zich aangemeld voor de wedstrijd. Zij zijn verdeeld over 215 teams en afkomstig van meer dan 100 scholen uit het voortgezet onderwijs uit heel Nederland. Make-a-Game wordt dit schooljaar voor het eerst georganiseerd.

Zowel jongens als meisjes doen mee met de wedstrijd: 20% van de deelnemers en éénderde van de coaches is van het vrouwelijk geslacht. Het bouwen van games is het populairst op de RSG Enkhuizen. Van deze school staan 52 leerlingen en coaches genoteerd als deelnemer van Make-a-Game.

De ingeschreven teams kunnen tot 29 maart hun eigen educatieve game inleveren. Nadat de games zijn ingezonden leveren alle deelnemers een aandeel in de jurering door de games van hun collega-deelnemers te beoordelen. Daarnaast gaan (aankomend) docenten de games beoordelen op hun educatieve waarde.

De informatie hiervoor halen zij primair uit de docentenhandleiding die ieder team bij de game moet opstellen en inleveren. Voor deze docentenjury worden momenteel juryleden gezocht. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Make-a-Game.
Categorie:
Tag(s):