maandag, 3. april 2006 - 12:30

'Zendschip Radio Veronica komt terug in Nederlandse wateren'

Waalwijk

Het vroegere zendschip van Radio Veronica, de Norderney, die nu in de haven van Antwerpen ligt, zal als de plannen doorgaan binnenkort dienst gaan doen als discotheek in Waalwijk. Na sluiting in 1974 van Radio Veronica dobberde het zendschip nog wat jaren rond in de Nederlandse wateren. Het schip werd uiteindelijk gered van de sloop door het in de jaren tachtig om te bouwen tot een discoboot.

Dit nam niet weg dat het schip herhaaldelijk nieuwe ligplaatsen aandeed doordat de Norderney met kleinere of grotere incidenten in het nieuws kwam. Uiteindelijk kwam het schip in 2003 in Antwerpen te liggen.

Ben Scholten, van de lokale afdeling Koninklijk Horeca Nederland, wil het schip naar Nederland terughalen, waar het na de zomer in gebruik genomen kan worden als uitgaansgelegenheid. Op dit moment is in Waalwijk nog geen discotheek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Deze discoboot, met een rijke geschiedenis is een goede betaalbare oplossing, aldus Scholten. De gemeente staat vooralsnog open voor de ideeën van Scholten, maar heeft nog geen besluit genomen.
Provincie:
Tag(s):