maandag, 10. april 2006 - 9:39

Zenith of Zeal komt net te kort in finale in Studio 22

Den Haag/Rotterdam

Als één van de 8 finalisten trad Zenith of Zeal uit Den Haag/ Rotterdam zaterdagavond jongstleden aan in de landelijke finale van ‘The Clash of the Cover Bands 2005’ in Studio 22 op het Hilversumse Media Park. Met een spetterend optreden liet deze 5-mans formatie zich op deze avond weer van haar beste kant zien; waarbij het gesteund door honderden fans en duizenden muziekliefhebbers weer een enorm spektakel werd.

Het was het niet voldoende voor het winnen van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2005’, die naar de Friezen van Big Apple ging en zodoende binnenkort de studio ingaan voor het opnemen van een eigen single.

Toch kan Zenith of Zeal met opgeheven hoofd terugkijken op hun ‘The Clash of the Cover Bands’-avontuur. Dankzij de competitie en de bijbehorende coaching en begeleiding hebben zij zich enorm ontwikkeld en hebben zij, naast de vele aandacht die zij als band het afgelopen jaar hebben gehad, veel extra optredens verdiend!

Na de daverende landelijke halve finales in Paradiso van februari jongstleden, stond het voor de bands en hun fans wel vast dat het bijna uitgesloten was dat dát hoogtepunt nog overtroffen zou kunnen worden. Echter bleek niets minder waar. In Studio 22, o.a. de studio van de Idols-finales, waren kosten noch moeite gespaard om de studio te verbouwen tot een ware poptempel. Een superieur geluid, een weergaloze lichtshow en voor de bands niet onbelangrijk – een enorm podium – zorgde samen met de aanwezigheid van zo’n 2.500 bezoekers voor een fantastische ambiance. Superlatieven schoten opnieuw tekort tijdens deze finale!

Hoewel het Haagse en Rotterdamse Zenith of Zeal in de halve finales in Paradiso een weergaloos optreden neerzette, werd er in de tussentijd flink gesleuteld aan het repertoire. Zodoende kwamen zij zaterdag jongstleden met een hele andere, maar opnieuw een zeer swingende set voor de dag. De fans gingen los, Studio 22 ging los en Zenith of Zeal ging zelf ook los!

Voor alle wedstrijden, informatie over het evenement en de bands is www.theclashofthecoverbands.com
Provincie:
Tag(s):