zondag, 17. december 2006 - 15:01

Zes aanhoudingen bij vechtpartij

Deventer

Zondag rond 1.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Holterweg ter hoogte van de ijsbaan. Ter plaatse stond een grote groep mensen waarbij het onduidelijk was wat er was gebeurd. Omdat er over en weer nog werd geslagen en gescholden en men ook bedreigend was richting de politie werd besloten zes personen aan te houden.

Twee personen voor openlijk geweld en mishandeling, één voor belediging en drie voor het niet voldoen aan een bevel. Bij de aanhouding verzetten drie verdachten zich heftig. Hierdoor liep een politieman een aantal schaafwonden op.

Uit navraag bij de achterblijvers bleek dat een groep van 5 jongeren voor de ijsbaan op het fietspad stond. Toen zij werden gepasseerd door een grote groep kwam één van hen per ongeluk in aanraking met één van de fietsers. Hierna ontstond een woordenwisseling die eindigde in de vechtpartij. Vijf personen gaven aan aangifte te willen doen. Dit gebeurt in de loop van zondag. De verdachten zijn mannen variërend in de leeftijd van 15 tot 21 en afkomstig uit Deventer. Vijf van hen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een 15-jarige jongen is, gezien zijn leeftijd, na verhoor heengezonden.
Provincie:
Tag(s):