dinsdag, 20. juni 2006 - 16:50

Zes aanhoudingen en auto’s inbeslaggenomen in drugsonderzoek

Velp

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar illegale hennepteelt de afgelopen weken in totaal zes verdachten aangehouden en zes auto’s in beslag genomen. Het onderzoek dat in januari naar aanleiding van anonieme tips is gestart, resulteerde in vijf zoekingen in woningen in Velp, Dieren en Elst.

Op drie plaatsen werden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal bijna duizend hennepplanten. Deze zijn ontmanteld en vernietigd. Op deze locaties bleek de stroom illegaal te zijn afgenomen. De energieleverancier heeft de stroom afgesloten en aangifte gedaan van stroomdiefstal.

In de afgelopen weken zijn zes verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met illegale hennepteelt en ervan verdacht worden lid te zijn van een criminele organisatie. Het betreffen drie mannen uit Velp van 35, 36 en 37 jaar oud, een 54-jarige man uit Dieren, een 52-jarige man uit Elst en een 32-jarige Arnhemmer.

Verder zijn zes dure auto’s van de twee hoofdverdachten (twee mannen uit Velp) inbeslag genomen in verband met het wederrechtelijk verkregen voordeel. Bovendien bleken drie van deze auto’s te zijn voorzien van valse chassisnummers. Ook werd er voor een bedrag van ruim 60.000 euro beslag gelegd op banktegoeden.

Verder stelt de sociale recherche van de gemeente Rheden onderzoek in naar uitkeringsfraude.

De twee Velpse hoofdverdachten zitten nog vast, de andere vier zijn in vrijheid gesteld in afwachting van een beslissing van de Officier van Justitie.
Provincie:
Tag(s):